HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Riedel o Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.



dijous, 22 de gener de 2015

Vilosell 2012

PER MOLTS ANYS!

Quan encertes un bon maridatge el dinar es pot convertir en orgàsmic. Aquest dissabte ho vàrem poder descobrir, tot i que no va ser el primer cop. Un espectacular civet acariciant-nos els llavis, la boca, deixant pas a un glop de vida i felicitat, hidratant perfectament el paladar, units a la perfecció en un vals de sensacions engalipadores, donant pas a un final de traca i mocador, esperant ansiosos al següent pas per seguir ballant al compàs d'un més que extraordinari maridatge dels sentiments.



D.O. COSTERS DEL SEGRE.
Celler Tomàs Cusiné.
Cupatge d'Ull de Llebre i Sirà amb una criança de 9 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color cirera picota amb rivet violaci de capa mitja-alta, net i brillant.
Al nas fruita negra madura, nabius, móres, acompanyada per les espècies com el pebre, subtil vainilla, records mentolats i agradables cacaus i cafè de la criança en roure.
A la boca és un vi saborós, profund, ampli, de pas vellutat, records de la fruita dolça, melmelada, bon equilibri amb l'acidesa i tanins ben posats, vius, de bona persistència i final força llarg amb records a cacau i mentolats.


Realment ha estat extraordinari acompanyant un fantàstic arròs negre i un espectacular civet de senglar al vi negre amb patates i pebrots del padrón.


El preu al restaurant 16 euros.

www.tomascusine.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada