HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.dijous, 12 de maig de 2016

Siuralta Gris 2013

RADICAL.

Vins Nus és el nou projecte d'Alfredo Arribas, responsable del Celler Portal del Priorat i pare de vins tant extraordinaris com el Trossos blanc entre d'altres.
Possiblement estem davant de l'expressió més radical de l'escassa garnatxa gris d'una de les vinyes més altes i remotes del Montsant, en un extrem altiplà de Siurana tocant a les muntanyes de Prades. Un blanc de noirs natural, de gran caràcter i personalitat, un vi insòlit, inusual, diferent, especial, engalipador, singular, autèntic, un vi per per parar-se i reflexionar , i sobretot per intentar comprendre i entendre la personalitat tant radical d'aquest fantàstic vi nu.D.O. MONTSANT.
Celler Vinsnus - Alfredo Arribas.
Monovarietal de Garnatxa Gris fermentat en bóta i amb una criança de 9 mesos en tines de ceràmica de 900 litres.
A la vista intens color groc llimona amb reflexes més foscos ataronjats, amb una bonica untuositat i amb llàgrima lenta, net i brillant.
Al nas destaca la seva extraordinària mineralitat, molt fresc, notes de fruita blanca, pera i poma al forn, notes cítriques, fruits secs, nous, herbes aromàtiques i amb subtils records torrats.
A la boca ànima de negre, molta mineralitat, quelcom salí, amb una acidesa extremadament afilada, espectacular, fresc i estructurat, herbes aromàtiques, cítric i amb una persistència brutal i un final molt llarg i mineral.

El preu a botiga uns  euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada