HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Riedel o Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.



dimarts, 20 de setembre de 2016

Grapus Xarel.lo

EL DIA DE LA GAMBA.

Potser la millor gamba petita de Palamós que he menjat mai, i dic potser perquè no ho puc assegurar del tot, però....gnkbnbgnkngknbkgnbjkngn!!!!!
No puc dir on va ser la bacanal gambera per la senzilla raó de l'exclusivitat, només us diré que va ser un sopar en una terrassa de Torrendenbarra, i que el que vam pagar aquella nit és una falta de respecte total i absolut pels pobres crustacis. Ho vam acompanyar d'un Xarel.lo del Penedès de la Cooperativa Covides, una cooperativa de primer grau formada per varis viticultors de la zona i que compte amb tres cellers a Sant Sadurní, a Sant Cugat Sesgarrigues i a Vilafranca del Penedès.
Salut, gamba petita, i Xarel.lo!!!


D.O. PENEDÈS.
Covides Viñedos - Bodegas.
Monovarietal de Xarel.lo sense criança en fusta.
A la vista color groc palla molt pàl.lid amb reflexes verdosos fins i apagats, sense o poca llàgrima, net i brillant.
Al nas és subtil i agradable amb aromes florals, flor blanca i amb notes de fruites tropicals fresques i també amb cítrics, llima, pinya, taronja.
A la boca és subtil com al nas, potser massa, agradable i suau, marcat per les notes cítriques i la seva gran acidesa, molt fresc, sàpid, amb una bona persistència i final amb notes cítriques i amargues.



Un vi àgil, fàcil de beure i amb una gran qualitat preu.


El preu al restaurant uns 12-13 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada