HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Riedel o Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.



dimarts, 20 de setembre de 2016

Honeymoon 2015

LA LLUNA D'EN ROC.

Com ens agraden aquestes petites escapades familiars de cap de setmana, desconectar ni que sigui tan sols una nit, és com una voll-damm al migdia després d'un matí fent el llangardaix a a sorra, o sigui, extremadament relaxant i que ens encanta poder gaudir. Aquest cop els sis tirem avall, cap a la daurada, la de la meva infància, aquella que vaig abandonar per complet el dia que vaig ser totalment embruixat per la brava.
Gràcies als nostres estimadíssims guies, una de les parades obligades és el Roc de Sant Gaietà, un poble encantador i atípic de la daurada, amb un parell de platges molt boniques que em recorden bastant la brava. Aquí és on dinarem amb unes fantàstiques vistes al mediterrani de de la terrassa de Cal Sisquet, senzillament màgic i engalipador.
A part de gaudir d'un bon vi i un gran àpat, no us podeu perdre la carta de gelats d'en Marc Piqué, xef del restaurant i subcampió del món de gelateria 2016.
Salut i Parellada!


D.O. PENEDÈS.
Celler Parès Baltà.
Monovarietal de Parellada sense criança en fusta.
A la vista color groc palla molt brillant amb tons daurats, de poca llàgrima fina, net i brillant.
Al nas és un vi molt aromàtic, notes de fruita blanca sucosa, com la pera, notes d'albercoc i préssec madur, aromes florals intensos a roses i gessamí, a flor de taronger, el nas amb l'estona és un pèl embafador.
A la boca és d'entrada elegant i molt llaminer, amb notes bastant dolces, degut al sucre residual, que amb l'estona es va incrementant, és un vi molt sedós i gras amb notes de mel i de fruita madura, amb una bona persistència i final amb notes molt aromàtiques.





El preu al restaurant uns 14-15 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada