HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.dijous, 19 de gener de 2017

Les Tallades 2015

ANEM AL CIRC.

Després d'un intens matí de rebaixes cremant les targetes per la ciutat ens venia molt de gust rematar-ho amb un bon dinar. Així que després d'un bon vermut per reposar les forces a Ca l'Ocellaire, decidim que farem parada al Circus, que és un d'aquells llocs amb una cuina de bona qualitat però on el servei deixa molt que desitjar, un d'aquells llocs on al principi les expectatives eren molt bones però que amb el temps... Sempre que hi anem, i després de menjar, tenim clar que gràcies a la cuina i tornaríem, però per culpa de les quatre nenes ximples, cries, estúpides i poc professionals que hi ha a la barra i fent de cambreres, aquest restaurant té els dies comptats. Temps al temps. Per cert, el nivell i la quantitat de la carta de vins també a baixat bastant.
Avui obrirem les Tallades, un vi fàcil, bàsic, jove i afruitat, sense complexitats, però de segur que gaudirem salut i Montsant.D.O. MONTSANT.
Cellers Unió.
Cupatge de Garnatxa, Merlot, Ull de Llebre i Samsó sense criança en fusta.
A la vista color vermell cirera fresca amb el rivet grana, de capa mitja-alta i amb formació de llàgrima, net i brillant.
Al nas és afruitat, destacant els aromes de la fruita vermella fresca, maduixes, gerds, quelcom especiat i amb un fons mineral amb notes ceroses.
A la boca és de bona intensitat, amb una bona sensació de la fruita vermella, de pas greixós, de bona acidesa, amb uns tanins marcats, un pel secants, sensació astringent, de bona persistència i final amb notes amargues.


Li falten uns mesos de gimnàs per acabar de tonificar i arrodonir el conjunt.


El preu al restaurant 14,5 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada