SAN CLODIO, I EL PRIMER BIODINÀMIC
El Monestir de San Clodio va ser
declarat, al costat del pont del mateix nom, Monument Històric
Artístic Nacional en 1931. El seu origen no està totalment clar.
Algunes fonts el situen al segle VI. Per a altres estudiosos, com
Sandoval i Yepes, va ser fundat l'any 928. En un primer moment va
estar a disposició dels monjos negres de l'ordre de Sant Benet, que el van convertir en un nucli agrícola pròsper. Des d'ell es va
introduir el cultiu de la vinya en aquesta zona. A partir de 1225
fins l'exclaustració va ser cistercenca, i novament benedictí des
de finals del segle XIX.
A la façana monasterial es pot veure
creu de Caravaca coneguda com "Divina Relíquia", venerada
pels vilatans per lliurar a les vinyes de la calamarsa.
El celler de Iago Garrido està ubicat al costat del Monestir, i va ser el primer productor biodinàmic certificat en la història de Ribeiro.
SENSE D.O.
Fazenda Agrícola Augalevada
Cupatge de Garnatxa Tinta, Mencía, Mouratón, Grao Negro i Palomino amb una criança de 7 mesos en àmfores de fang.
A la vista color vermell cirera amb rivet violaci, de capa mitja i amb fines llàgrimes, net i brillant.
Al nas és un vi de caràcter atlàntic, destaquen les notes de fruita vermella fresca, gerds i maduixes i aromes florals, apareixen records de terra mullada i quelcom de mentolats, fons amb notes minerals i de salinitat marina.
A la boca és un vi àgil, directe, lleuger, fàcil de gaudir, desenfadat, amb la fruita vermella molt present, fresca i àcida, records de la mineralitat salina, i una acidesa vertical arropada per uns tanins fins, fan que sigui un vi sàpid i divertit, bona persistència i final amb records salins.
El preu a Botiga uns 16 euros
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada