HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.dilluns, 30 de juny de 2014

L'efecte Volador 2013

UN VOL EN FAMÍLIA.

Aquest era un dels vins que havia agafat per la nit de Sant Joan, però com que tots els convidats anaven portant ampolles i les dones van preferir gaudir de vins blancs, finalment vaig decidir guardar-ne algunes per una altre ocasió, i aquest diumenge era un bon dia per gaudir-les amb la família. Aquest vi és molt especial per a mi, si no vaig equivocat és la primera ampolla de vi vermell que decideix comprar la mestressa, ella soleta, sense cap tipus de pressió..., "- i si agafem aquesta ampolla de vi?".., no m'ho podia creure!!! evidentment que si!!! tantes com vulguis!!, això és un pas molt important en les nostres vides, segurament a partir d'aquest dia tot canviarà, de fet ja està canviant, avui la persona que més a gaudit d'aquest vi ha estat ella, després d'una copa i una altre, crec que avui ha estat a la mestressa a qui se l'hi ha fet curta l'ampolla.


D.O. MONTSANT.
Josep Grau Viticultor.
Cupatge de Garnatxa, Samsó, Sirà i Cabernet Sauvignon amb una criança del 50% en roure francès i un 50% en dipòsits de ciment.
A la vista cirera fosc amb rivet morat de capa mitja-alta amb llàgrima que tinta la copa, net i brillant.
Al nas és de bona expressivitat, fruita negra i vermella , móres, maduixes, gerds, de bona intensitat, fantàstics aromes florals, violetes, records torrats molt agradables acompanyats de subtils tocs fumats, fons mineral.
A la boca és ampli, carnós, suau i potent a l'hora, records de fruita en licor, post gust mentolat i especiat, regalèssia, acidesa justa i tanins molt integrats, subtils, dolços, de molt bona persistència i final llarg amb records torrats.


Un gran Montsant a un bon preu.


Salut i vi sempre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada