HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Riedel o Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.



dilluns, 22 de setembre de 2014

Biu negre 2012

FRESCOR D'ALTA MUNTANYA.

Després d'un intens dissabte de casament, toca diumenge relaxat i com ja és habitual a casa nostra, això vol dir un bon àpat en família. Aquest diumenge el menú no pot ser millor, i és que ens esperen impacients uns bons "xuletons" de vedella segellats a la perfecció sobre brasa d'alzina a la temperatura perfecta, i acompanyats d'unes fantàstiques carxofes amb oli de cavaloca i sal gruixuda i unes patates del canabec al caliu a baixa temperatura. Ja sé que potser sóc poc objectiu, però jo avui, a aquest fantàstic cuiner de cada diumenge, li donaria almenys dues estrelles michellin. Si us acosteu a la foto i oloreu encara us arribaran aquests fantàstics flaires de la brasa.
Tot va ser perfecte, però part de la culpa la té aquesta extraordinària ampolla de muntanya.



D.O. COSTERS DEL SEGRE.
Celler Batlliu de Sort.
Monovarietal de Pinot Noir amb una criança de 10 mesos en dipòsits acer inox.
A la vista vermell robí pàl.lid de capa baixa i rivet rosat, de llàgrima fina net i brillant.
Al nas és molt seductor i perfumat, gran expressivitat de la fruita vermella fresca i sucosa, maduixes, gerds, records vegetals d`herbes mediterrànies i agradables aromes de fulles de te, subtil perfum de violetes i tocs de xocolata dolça. Encara ara recordo tots els seus aromes perfectament, quina joia!!
A la boca és un vi fi i elegant, d'entrada sedosa, saborós, de molta frescor i una fantàstica acidesa ben combinada amb uns tanins suaus i perfectament integrats, amb la fruita fresca molt present, de post gust afruitat, amb un final llarg i molt persistent.


Realment us he de dir que aquest Biu m'ha deixat bocabadat, esmaperdut i tita distret.


Mare meva quin vi!, i a quin preu, uns 12 euros.
Salut i Pallars!!

www.batlliudesort.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada