HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.



dilluns, 15 de setembre de 2014

Mistik Reserva 2008

AUTENTICITAT.

I un diumenge més aquí estem, experimentant entre copes, gaudint dels petits plaers de la vida. Com m'agrada descobrir nous vins, autèntics i originals, de petits cellers de vila, com aquest vi de Rotllan Torra situat a Torroja del Priorat. Realment un estil que, a mi personalment m'agrada molt i amb els que gaudeixo com un vailet amb sabates noves. Marcada personalitat i caràcter del Priorat, empremta del territori i el seu clima tant particular i amb una mineralitat pròpia de la llicorella.
Gran encert del patriarca, cada cop amb més bon ull per l'elecció de vins amb una gran qualitat-preu, serà tot això gràcies a la meva influència, o senzillament que hem aconseguit despertar les grans qualitats innates que ja posseïa?, pot ser si que sóc jo qui ja ho portava a dins sense saber-ho.



D.O.Q. PRIORAT.
Celler Rotllan Torra.
Cupatge de Garnantxa, Samsó i Cabernet Sauvignon amb una criança de 24 mesos en bótes de roure francès i americà.
A la vista color poc evolucionat, picota fosc de capa alta i rivet violaci, de llàgrima densa, abundant i lenta que tinta la copa.
Al nas és de bona intensitat aromàtica, fruita negra i vermella madura, acompanyada per uns records de cuirs i aromes vegetals, fulles de te i especiats, pebre, vainilla, agradables i fins torrats i un intens fons mineral.
A la boca entrada potent, ampli però alhora delicat i suau, bones sensacions de la fruita, amb una acidesa correcta i uns tanins vius, intensos i vibrants que li aporten una bona estructura, post gust especiat, de gran persistència i final llarg.
Encara llarga vida en ampolla.


www.rotllantorra.com


El preu entre els 13-14 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada