HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Riedel o Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.



dijous, 9 de juliol de 2015

Taïka 2012

ANCESTRAL.

En aquest limitadíssim escumós de Castell d'Encús, en Raul Bobet utilitza el mètode ancestral d'elaboració en comptes del mètode tradicional. La diferència entre els dos mètodes és, que en l'Ancestral, el vi s'embotella quan encara li queda la meitat del sucre residual per fermentar, és para la fermentació, i llavors realitza la segona fermentació en ampolla sense que se li afegeixi ni sucre ni llevats, ni tampoc cap licor d'expedició, d'aquesta manera el sucre d'aquest espumós, prové tan sols del raïm utilitzat en la seva elaboració.
Per nosaltres sí que va ser una nit ancestral, després de poder gaudir d'un Pinot Noir alemany de la regió del Pfalz, en vam fotre un bon homenatge amb aquest ancestral escumós d'alçada anomenat Taïka.
Salut i bombolla!


D.O. COSTERS DEL SEGRE.
Castell d'Encús.
Cupatge de Sauvignon Blanc i Semillon amb una criança en ampolla de 27 mesos.
A la vista color groc palla fosc amb intensos reflexes verdosos amb una bonica bombolla fina i constant.
Al nas és intens i complexe, la fruita madura, préssec, albercoc, nespra amb notes cítriques, quelcom làctic i subtils records de brioix, fruits secs, orellana, ametlla torrada, herbes aromàtiques, i un interessant fons mineral.
A la boca força elegant, greixós, complexe, amb una bombolla fina, ben posada, és fresc amb una bona acidesa, records de la fruita i les notes de la criança, post gust amb records d'espècies dolces i les notes minerals, bona persistència i final llarg.
Segurament si tenim al paciència d'esperar un temps i guardar-lo al celler, guanyarà en complexitat i s'afinarà encara més, tot i així ja està "estupendu".


El preu uns 40 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada