HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.La Llobeta 2007

POTENT I SEDUCTOR.

Avui estic realment molt feliç i orgullós, basicament per dues raons, per fi el meu pare compra bon vi, i el meu germà ja en beu!!!!!!!. La cultura del vi s'està impregnant cada cop més al meu voltant, i això em fa feliç. Estic emocionat, començo a recollir el que he anat sembrant!. Esperem que això no s'aturi.
Non stop Wine!!
Tornant al meu pare, toca felicitar-lo que avui és el seu aniversari!

                                       FELICITATS PAPA!!!

Bé, com cada Diumenge, toca dinar a casa els papes, i com cada Diumenge, jo porto el vi, però avui..., Sorpresaaaa!!! El meu pare a comprat vi, bé, ell ja en compra normalment, però ara és diferent, comença a comprar vins amb bona relació qualitat-preu, és que abans s'ho bevia tot (amb molt de carinyo papa!). Jo havia portat un Braó 2009 que guardaré per una altre ocasió. Aquest cop toca gaudir d'aquest fantàstic vi del Pla de Bages.
Som-hi doncs!!

DO.PLA DE BAGES
Collbaix Celler el Molí
Cupatge de Cabernet Sauvignon i Merlot amb una criança de 12 mesos en barriques de roure francès, americà i romanès.
És un vi que presenta pòsits, millor si el podeu decantar.
A la vista, color robí de molta intensitat amb el rivet grana, capa alta amb la llàgrima lenta que tinta la copa, net i brillant.
Al nas, fruita vermella i negra molt madura, com confitura, ben integrada amb la fusta de qualitat, balsàmic, records de vainilla, torrats, cacau i cafè, vi complexe, molt interessant.
A la boca, entrada potent, amb una bona acidesa, tanins integrats, suaus i dolços, això fa que sigui un vi molt llaminer, records de cacau i cafè, final llarg i persistent.
Un vi que invita a beure.El preu està sobre els 12 euros.

1 comentari: