HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Peter Jakob Kühn Jacobus Riesling 2010

RIESLING, RIESLING, RIESLING....

Amb aquest blanc acaba la trilogia de vins que va començar al Monvínic, espero poder tornar algun dia a aquest meravellós espai dedicat al vi.
Aquest fantàstic Jacobus, va ser elecció de la meva dona, ja que nosaltres som una parella totalment clàssica, si a vi ens referim. Ella, només blanc, el negre no li agrada (sí que li agrada però encara no ho sap), però això, d'aquí a un temps ho penso canviar, ja veureu com ho aconsegueixo, quan se'm posa una ceba al cap....!!!!. I jo un enamorat del vi negre, això no vol dir que no m'agradi el blanc, sinó tot al contrari, m'encanta!!, però si he de triar, negre!.
Doncs bé, ens mirem la fabulosa carta digital, i ens decidim per aquest Riesling Alemany de la zona de Rheingau. De fet decideix ella, ja que és una enamorada d'aquesta varietat, a mi ja m'està bé!.


DO. RHEINGAU - ALEMANYA
Celler Weingut Peter Jakob Kühn
Monovarietal de Riesling, no sé el temps de criança, però ja ho esbrinaré.

A la vista, color palla, molt brillant i una llàgrima molt densa i lenta, de seguida es nota que serà un vi gras i untuós.
Al nas, força expressiu, notes cítriques, fruites tropicals, llevadures, poma verda i records florals, fons mineral.
A la boca és d'entrada suau i elegant, untuós, gras, amb bon cos i gran acidesa que li aporta un toc picant, pinzellades dolces, mineral amb final persistent.


Un Riesling molt correcte.
El preu de la copa 5 euros, i l'ampolla la podeu trobar per uns 16 euros.

                                                          Gesundheit und schälen !!


Cap comentari:

Publica un comentari