Avui m'agradaria parlar-vos d'un lloc, un espai de somni dedicat als vins, als vins del món. Un lloc on qualsevol amant del vi ha de visitar.
Monvínic és un bar, un restaurant, un celler, una botiga, una biblioteca i més, però tot relacionat amb l'apacionant món del vi.
Monvínic, com s'explica a la seva web, és un espai divulgador de la cultura del vi, un centre de referència internacional. Dit això, he de dir que és un lloc fantàstic on pots anar a gaudir de la seva carta de vins internacionals a copes, amb vint-i-cinc referències que canvien quasi diàriament, a l'espai bar de vins, on també pots dinar i sopar gaudint del menú de 25 euros, o de la seva carta de tapes i racions.
Si això no et convenç, pots accedir al restaurant o millor dit, a l'espai culinari, que sota la direcció del xef Sergi de Meià, ens proposa una carta moderna i d'arrels profundes amb un gran respecte pels productes de la nostra terra. Una carta que es canvia diàriament.
Arribem a dos quarts de dues, amb l'intenció de gaudir d'una copa de vi abans d'anar a dinar. Entrem i ens rep una noia a la recepció, amb una educació i amabilitat increïble, ens acompanya fins al bar de vins, allà un dels molts sumeliers del local, ens porta la carta de vins. És una carta digital!!!! És una tablet!!. El sumelier, ens dóna una petita explicació de com funciona, un menú on pots triar, vins a copes, ampolles o accedir a la botiga de vins.
Carta de vins.
Dono una ullada a la carta, al menú de vins a copes. El gran avantatge d'aquesta, és que ens dóna la possibilitat de degustar vins d'arreu del món o vins que no compraríem mai, per tema econòmic i que d'aquesta manera tenim la possibilitat de gaudir a preus raonables.
Abans de continuar, hauríeu de saber que tot és perfecte. El lloc, acollidor, modern, tranquil i amb bona música. L'equip de sumeliers, professional, amable, educat i sempre amb un somriure. Les copes..., RIEDEL!!!!!!! no podia ser d'una altre manera, fantàstiques i sinó m'equivoco són de la sèrie GRAPE
Riedel Grape
Ens decidim per un blanc i un negre. El blanc un Rheingau, Jacobus Riesling 2010, un blanc Alemany de la cara nord del Rin. El negre un Borgonya (AOC Gevrey-Chambertin), Domaine Fourrier Aux Echezeaux 2009 Pinot Noir.
Avui no comentaré els vins, ja que el protagonista del blog és l'espai, el lloc, l'entorn. I crec que els vins degustats mereixen de totes totes, un apartat per ells sols. Només us diré que vaig acariciar el cel amb tots els meus sentits.
Estem tan a gust, que decidim que ens quedem a dinar al bar de vins, ara jo no puc marxar!!, he de gaudir fins l'última milèssima de segon i intentar retenir-ho tot dins el meu subconscient, per sempre.
No sé pas, quan podré tornar. I ja sabeu.., CARPE DIEM!!
Ha estat un somni fet realitat, de debò.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada