HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.dimecres, 6 de febrer de 2013

Marmellans

EL VI SENSE ANYADA

Seguim estan a Andorra, baixem de pistes i parem en un restaurant, a l'entrada de la Massana, el Prat Gran. Quan pujàvem al matí m'ha fet gràcia i ho he comentat al grup de sumeliers que m'acompanya, i hem decidit que ho provaríem. Així que parem, i mirem la carta, una parella que surt, ens comenta que es menja molt bé i que el preu és molt correcte. Doncs vinga, som-hi!!! Cap a dins!!!

Restaurant modern, amb molta llum natural, agradable. Tot molt correcte a primera vista. Ens porten un full plastificat, és el menú. No ens donen opció a carta i nosaltres tampoc ho demanem, ja ens està bé el menú, que he de dir que és ampli, amb una bona selecció de primers i segons plats, molt variat.
Però la sorpresa arriba quan demanem el vi de la casa, o sigui el que entra amb el menú. És un Montsant??? Si, si..., de Capçanes, el nom Marmellans i l'anyada???.... No en té!!!! és un vi sense anyada! He de dir que estàvem una mica Acollonidos tot el grup de sumeliers, però en aquesta vida no hi ha res millor que una bona i agradable sorpresa, com la que ens ha donat aquest vi.
Sempre hi ha gent que aquestes coses no les sap apreciar, com els esp.....nyolitos de la taula de darrera, que per millorar la gasosa varen demanar el mateix vi que nosaltres, Ai Senyor!!! Bé, tot són costums i mals hàbits, que hi farem!.

Un vi que et serveixen en un menú de 10 euros ja ens podem imaginar el que pot valer, però està més que demostrat que el preu no ho és tot, i que hem d'aprendre a valorar les coses pel què ens aporten i el què ens fan sentir, i no pel que digui l'altre gent.

DO. MONTSANT.
Celler de Capçanes.
Cupatge de Ull de llebre, Garnatxa i Carinyena, segurament ha estat en barriques de roure però no ser el temps.
A la vista, color robí amb rivet grana de capa mitja-alta, llàgrima densa, net i brillant
Al nas, sobresurt el típic perfum del Montsant de intensitat mitja, aromes a fruita vermella, gerds, maduixes, floral i records de vainilla i canyella amb un fons mineral.
A la boca, entrada potent, amb la fruita ben present, suau, amb tanins dolços, i post gust torrefacte, amb un final poc persistent.
Un vi molt recomanat!
Val 3-4 euroooooos!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada