HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



L'inconscient 2011

ELS COSINS DES DE PORRERA.

Aprofitant que avui teníem partit de la lliga Catalana a la capital de l'Anoia, hem decidit anar-hi a dinar, i realment ha estat una gran decisió. Hem acabat en un restaurant fantàstic, i tot gràcies a un dels meus familiars, que sabent que jugàvem a Igualada, va demanar referències de llocs interessants per poder menjar bé, o sigui, amb una bona relació qualitat-preu, i he de dir que ho va clavar!!!!.
El restaurant, lesOlles, molt a prop de la plaça de l'ajuntament, un lloc molt agradable, acollidor, amb bon menjar i un servei molt amable i professional, segurament repetirem. Com sempre, demano la carta de vins, i he de dir, que possiblement és l'única pega del restaurant, tot i que no està gens malament, crec que li falten algunes referències per acabar de ser completa i del tot interessant, però bé... no ens podem queixar! ens hem trobat amb coses mooooolt pitjors, o sigui que, content.
Finalment, com que no hi ha molt per triar, i els preus d'algunes ampolles són excessius, em decideixo per un vell conegut, L'inconscient, un vi de Les Cousins Marc & Adrià, des de Porrera. Un vi que la setmana anterior, a la fira del vi de Falset, vàrem tenir el plaer de catar, servit directament per en Marc, tot un privilegi, també vàrem catar d'altres vins, en aquest cas de Mas Martinet, tot queda en família.




D.O.Q. PRIORAT.
Les Cousins Marc & Adrià.
Cupatge de Caranyana, Garnantxa, Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès.
A la vista, color cirera fosc amb un rivet lila-grana de capa mitja-alta amb una llàgrima densa que tinta la copa.
Al nas fruita vermella madura, cremosa, amb records làctics, m'encanta aquest aroma, especiat, i amb uns bons torrats que evolucionen cap a torrefactes, cacau i cafè, sobre un fons mineral molt subtil.
A la boca, és un vi especial, és fresc, divertit, però a l'hora és complexe i seriós, és un vi elegant, ampli, d'entrada fresca, plena de fruita, amb bona intensitat, sedós, amb un bon cos, amb una bona tanicitat i un gran frescor, tornen les sensacions especiades dolces, amb records de canyella i subtils vainilles, acompanyant als torrefactes, final llarg i persistent.


Un vi treballat, un vi mimat des de la vinya, un vi que parla de la terra i dels qui la treballen, un vi honest, amb caràcter i personalitat, un gran vi de la Vila de Porrera.



El preu, no arriba als 10 euros a la botiga, al restaurant ni en parlem.

Salut curaçons!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada