HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.dilluns, 30 de setembre de 2013

El Puntido 2008

LES ESSÈNCIES DE PÀGANOS.

Després de la nostra visita per la Rioja, i sobretot després d'haver visitat les vinyes de Páganos, el Puntido i la Nieta, ja tenia ganes d'obrir aquesta ampolla que tenia guardada al celler. No hi ha res millor, per poder gaudir intensament un vi, que conèixer, trepitjar, respirar la terra que la vist néixer, d'aquesta manera entendrem millor el seu caràcter, les seves sensacions, les seves essències.
Nosaltres el vàrem poder gaudir en un moment, que jo considero que està esplèndid. Com sempre us dic, segons la meva humil opinió.


D.O.C. RIOJA.
Viñedos de Páganos.
Monovarietal de Tempranillo amb una criança de 16 mesos en barriques noves de roure francès.
A la vista intens i bonic color cirera amb rivet grana de capa mitja amb llàgrima densa.
Al nas, intens i complex, fruita vermella, maduixes, fruita negra, mores, espècies dolces, làctic, agradables balsàmics, records fumats i torrats ben integrats en el conjunt, mineral, gran equilibri aromàtic.
A la boca és elegant, d'una gran finura i sedositat, ampli, untuós amb una gran estructura, bona acidesa i tanins fins i elegants, ben integrats, fantàstics, bona presència de la fruita i els torrats tot en molt bon equilibri, final llarg i molt persistent, un vi que porta 14,5 graus que no es noten per enlloc.
Un vi que desperta sentiments.Salut i pela!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada