HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.dijous, 13 d’agost de 2015

Lo Mur 2012

PEDRA SECA.

Una agradable sorpresa la que ens va donar fa uns mesos aquest vi, tot i que llavors per a mi, encara estava una mica salvatge i s'havia d'anar polint a l'ampolla durant uns mesos, ja apuntava bones maneres. Bé doncs, aquest diumenge vam poder gaudir del mateix vi però bastants mesos després, i l'experiència ha estat realment engalipadora per a tots. Una fantàstica expressió del territori al que pertany i les seves varietats autòctones, així hauria de ser al llarg de tot el territori català. Mica en mica anem treballant.
Salut i Cupatge!


SENSE D.O. - Zona Els Guiamets.
Vinificat a Mas de la Caçadora.
Cupatge de Garnatxa i Carinyena amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès i 8 mesos en dipòsits inox.
A la vista color vermell cirera fosc amb rivet granatós de capa mitja-alta amb abundant llàgrima densa que ens tinta la copa, net i brillant.
Al nas és molt viu i expressiu, fruita vermella i negra fresca i madura, maduixes, gerds, móres, notes balsàmiques i d'herbes aromàtiques, violetes i aromes especiats, records de la fusta, fins torrats i sensació mineral.
A la boca és potent, ampli, elegant de pas vellutat i de bonica i agradable calidesa, notes de la fruita i els balsàmics, acidesa correcta i de tanins fins bona persistència amb records torrats i minerals, final llarg.


El preu no el recordo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada