HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.J'Y AIME 2016

FANFAN A L'UAIN.

Ganevat vinyeró de culte de la regió del Jura, d'una família amb una llarga tradició en el cultiu de la vinya, des de 1650. Jean-François és una de les estrelles indiscutibles del moviment del vi natural, vins amb una naturalesa imprevisible, salvatge i apassionant que no deixen a ningú indiferent, i que algunes vegades necessiten un xic de doma, i on passat el tràmit es converteixen en vins extraordinaris i encantadors.
El millor que podeu fer és provar els seus vins si encara no ho heu fet.
Per cert, som a l'Escala amb el gran Rafel Sabadí.VIN DE FRANCE - JURA
Anne et Jean-François Ganevat
Cupatge de Gamay i Poulsard amb maceració carbònica espontània i una criança de 10 mesos en bótes de roure francès.
A la vista bonic color robí amb rivet rosat, de capa mitja i fina llàgrima, un xic tèrbol i brillant.
Al nas és un profund plaer aromàtic, des de les notes de la fruita vermella fresca silvestre, acompanyada de les espècies dolces, les notes minerals, els aromes florals de violetes més aviat seques, les notes d'herbes aromàtiques tirant a medicinals i amargues, i records torrats molt fins, xocolata amb llet artesanal, i quelcom més que em deixo... preciós.
A la boca és per gaudir-lo amb paciència, un vi fi, sec, de poc cos, amb notes agradables de bombolla fermentada, elegant, amb bona estructura, i recordant tots els aromes descoberts al nas, tanins fins i delicats i una acidesa pronunciada, ferma i elèctrica, amb bona persistència i un final llarg amb records amargs.


El preu al restaurant uns 27 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada