Amarone neix de l'evolució de Recioto un dels vins més antics de la història d'Itàlia. Al segle IV, Cassiodoro, ministre de Teodorico, rei dels visigots, descriu en una carta un vi obtingut amb una tècnica especial d'assecat de raïms, després anomenat Acianatico, produït en el territori anomenat Valpolicella.
Produït amb cada crisma i deixat pacientment madurar, Amarone es converteix en un vi absolutament únic i inimitable al món
AMARONE DELLA VALPOLICELLA D.O.C.G.
Azienda Gerardo Cesari
Cupatge de Corvina i Rondinella amb una criança de 24 mesos en bótes eslaves i 8 mesos en ampolla.
A la vista intens color cirera picota rogenc amb el rivet lilós, de capa alta i amb una abundant i fantàstica llàgrima densa i lenta, net i brillant.
Al nas és aclaparador, la fruita vermella i negra madura, amb una marcada sensació de melmelades de gerds i maduixes, amb un toc àcid, móres i nabius interactuen a la perfecció amb les espècies exòtiques i les herbes aromàtiques, tot en perfecte harmonia, desprèn frescor aromàtic, desprèn perfecció perfumada, mineralitat fèrrica de gran profunditat, sense cap nota aromàtica de la criança en fusta.
A la boca la seva grandesa resideix en una fluïdesa extraordinària, tot i tenir una alta graduació, la sensació és d'una frescor inexplicable, viva, tensa i extremadament mineral, la seva amplitud és supèrbia i el seu pas és vellutat, la fruita aporta una acidesa vertical fantàstica, tanins dolços, i una persistència que combina a la perfecció tots els seus aromes, amb un final llarguíssim amb notes salines.
Extraordinari
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada