HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Custero 2018

HOMENATGE  "COSECHERO"

El vi “cosechero” és un vi jove, un vi que com el seu propi nom indica és de la collita del mateix any o de l'última collita que es va fer al celler. Aquest vi no ha estat madurat en bóta de cap tipus o ho ha fet en un període inferior a 6 mesos, i ha estat directament embotellat. Per exemple si estem en el 2017, un vi colliter serà un el 2016 que sol conservar les seves característiques primàries de frescor i sabor afruitat. Si es consumeix en aquest any actual un vi “cosechero” de l'any 2015, ja serà un vi que ha perdut part del seu aroma i del seu sabor. Són vins elaborats per al consum fresc als que l'edat perjudica, ja que estan pensats per consumir-los en 1 any.


D.O.Ca. RIOJA
Tentenublo Wines.
Cupatge de Garnatxa, Tempranillo, Graciano, Viura, Cañagraño, Malvasia, Garnatxa Gris, Monastrell i Malvasia Riojana amb una criança en bótes de roure i en dipòsits de formigó.
A la vista color vermell grana intens amb rivet violaci i juvenil, de capa mitja-alta, i amb fina llàgrima, net i brillant.
Al nas destaca la seva extraordinària interpretació afruitada, directe, deliciosos aromes de fruita vermella fresca, notes florals, roses i violetes i records especiats, apareix algun flaix làctic, iogurt de maduixa i algun record cerós.
A la boca és fresc, suau i lleuger, que més es pot demanar??, records de rusticitat, però amb guspires de modernitat, agradable textura sedosa, i amb una bona carga de fruita en boca, un vi fluid, amb una persistència especiada i una agradable fina amb subtils notes amargues.


El preu a botiga uns 15 euros.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada