HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.dimarts, 22 d’octubre de 2013

Bellmunt 2010

MARCAT PER LA TERRA.

La terra del Priorat
és un eixam de muntanyes,
muntanyes color d’aram,
d’aram i d’or i de plata;
unes tenen el cim blau,
altres la cresta morada,
i totes uns claps de verd
on la vinya viu en calma,
voltats d'un fosc garrigar
de fonolls i d'olivardes,
farigoles, romanins,
gavarreres i argelagues,
el groc rogenc del fenàs,
l'espígol com unes llances,
aquí unes miques de bosc,
allà un tast d'alzines blanques, 
i al damunt d'un cel estès
d'una blavor feta blanca.
                                                                                 Salvador Estrem i Fa.D.O.Q. PRIORAT.
Celler Mas d'en Gil.
Cupatge de Garnatxa, Carinyena i Cabernet Sauvignon amb una criança de 8 mesos en bótes de roure francès.
Color cirera fosc de capa mitja amb rivet granatós, net i brillant de llàgrima densa i uniforme.
Al nas és de bona intensitat, expressiu, d'entrada marcat per la fruita vermella i negra madura, records d'herbes aromàtiques, tocs mentolats, i sensacions torrades molt ben integrades amb una intensa mineralitat.
A la boca, entrada amb volum, intens, sedós, molt marcat per la fruita madura dolça, gran acidesa i tanins polits, madurs, agradables, un vi molt fresc i agradable, equilibrat i rodó amb un final llarg i persistent, una bona compra.


El preu uns 12-13 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada