HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.Señora Carmen 2011

HO RECONEC,  SÓC GARNATXISTA!

Un diumenge més, aquí estem, bona companyia, un bon àpat i converses animades intentant arreglar una mica aquest món tan espatllat. Un diumenge més disfrutant dels amics i la família, gaudint de l'entorn i la natura, respirant fort, intentant empapar-te al màxim de la vida i del plaer de compartir l'amor, la felicitat, en definitiva, de compartir els moments, els instants. De gaudir d'un bon vi, de recórrer la nostra terra immersos en una ampolla, des de l'Empordà fins a la Terra Alta, de viatjar damunt les sensacions, capaç d'endinssar-te en un món únic, ple de textures i plaers infinits, on cadascun d'ells diferent, únic i original....
Perdoneu però aquest vi m'ha marcat profundament.
Ay de mi, Te la dedico aquesta Tremenda Señora Carmen, Cent per cent garnatxa, us ho diu Lo Morenillo.
Salut!


D.O. TERRA ALTA.
Celler Vins del Tros.
Monovarietal de Garnatxa tinta amb una criança de 12 mesos en barriques de roure francès i 2-3 mesos en ampolla.
A la vista bonic color cirera amb rivet granatós de capa mitja-alta, llàgrima lenta i densa, net i brillant.
Al nas és de gran intensitat i expresivitat, fruita vermella i negra, mores, gerds, nabius, prunes, aromes florals, records d'espècies dolces, algun toc de canyella, herbes aromàtiques i fons mineral, la fusta molt ben integrada, quasi bé inperceptible, fantàstic!  
A la boca és tot un espectacle, marcat per la fruita, elegant, potent, un vi que t'omple, de llarg recorregut, untuós, llaminer, fresc, molt bona acidesa i tanins cremosos, dolços, molt polits, equilibrat, la fusta integrada a la perfecció, de bona estructura i gran profunditat, un vi que es torna etern en boca esperant el següent glop, senzillament fantàstic. 


Un tresor de la terra, una Garnatxa única.


El preu tot un regal, 19-20 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada