HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Dagromis 2009

AL.LELUIA, AL.LELUIA

Les vinyes que s'utilitzen per a l'elaboració d'aquest fantàstic, engalipador i extraordinari vi van ser adquirides per Angelo Gaja el 1995 d'una família de cognom Gromis, d'aquí el nom Dagromis, que vol significar, a casa amb la família Gromis. Dagromis es produeix amb el raïm Nebbiolo cultivat en dues vinyes velles, Serrallunga i La Morra, situades a unes altituds que varien de 980 a més de 1400 metres.
Aquest ha estat un gran cap de setmana si ens oblidem del dissabte al vespre, divendres vam començar la nit amb els clandestins, compartint grans vins i bones estones amb el gran Marc. El dissabte al migdia un bon dinar amb uns grans amics i un interessant vi del Penedès, i el diumenge a casa el Patriarca vam gaudir de la immensa màgia d'un Barolo que va aconseguir que, al patriarca se li enrampessin els dits del peu i flotés en un mar de plaer etern, i que jo fes palmes amb les orelles tot cantant l'al·leluia.
Una PUTA marevella! com diria en Marc, LAGRIMÓN!!!
Per cert, dos dies després el patriarca encara té rampes.


DOCG - BAROLO (Denominazione di origine controllata e garantita).
Gaja Azienda Vitivinicola.
Monovarietal de Nebbiolo amb una criança de 12 mesos en barriques i 12 mesos en bótes de roure eslovè.
A la vista bonic i intens color vermell robí amb rivet granatós de capa mitja-baixa i finíssima llàgrima, net i brillant.
Al nas és hipnotitzant, tota una melodia de seducció, ple de subtilesa i elegància, perfum complex i exòtiques espècies, fruita vermella silvestre, maduixes, gerds, nabius, arropada per uns fantàstics i elegants aromes florals, roses i violetes, records de regalèssia, suaus notes minerals, terroses i agradable fons torrefacte, cafè.
A la boca és encara més, pura finor, complex i profund, de pas elegant i subtil, tota una carícia pels sentits i un plaer pel paladar, sedositat perfecte, gran estructura i equilibri, tot està on ha d'estar, fruites vermelles molt presents, la regalèssia, tanins rics i subtils, fresc, agradables torrefactes, de final molt llarg i de gran persistència.
Un vi que va molt més enllà del que em podia haver imaginat.


Començo a tenir masses novies, però aquesta de diumenge....


El preu és tot un regal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada