HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Tinoi 2013

TINA PETITA.

En una entrada anterior ja us vaig parlar d'aquest modest celler de la població de Navàs a la Comarca del Bages, i de les seves inquietuds, i sobretot l'esforç en recuperar les vinyes velles autòctones i abandonades de la zona. Una de les ampolles que vàrem obrir en aquell tast, ara fa uns quatre mesos, era aquest vi vermell anomenat Tinoi, un vi que em va agradar força, per la seva originalitat, pel seu caràcter, entre d'altres, però l'experiència viscuda aquest dissabte passat, ha estat totalment diferent. El que estar clar, és que aquest vi s'ha de beure jove per poder apreciar totes les seves virtuts.


SENSE D.O.
Costes de Vilafresca - Navàs.
Cupatge de Tintorer i Merlot, realitza la fermentació amb llevat salvatges en bótes de castanyer.
A la vista brillant color cirera picota de capa mitja-alta amb rivet morat molt intens, llàgrima abundant que ens tinta la copa, net i brillant.
Al nas al principi es mostra amb aromes de reducció, al cap de mitja hora s'obre per donar-nos aromes florals i de fruita madura molt dolça, records vegetals, pinassa, amb un punt de verdor, i aromes massa intensos de la fusta.
A la boca entrada suau, femení, de cos mig, records de la fruita i les flors, però amb massa presència de la fusta i la sensació de verdor, acidesa molt marcada i amb uns tanins fins i integrats, de poca persistència i final mig.
Un vi que quatre mesos abans era una altre cosa molt diferent.


Anem fent camí, i això és el més important.


El preu em sembla recordar sobre els 8 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada