"IL MAGMA NEL CORPO"
La història del celler Calabretta,
situada a Randazzo, al vessant nord de l'Etna, té els seus orígens
a principis del segle XX.
L’Etna és un volcà d’origen
geològic antic, de més de 3.000 metres d’alçada i situat al
centre de la Mediterrània, es va formar als mil·lenis, segle rere
segle, llançant sobre el riu, cendres i més cendres.
Aquesta diversitat "tectònica"
ha originat sòls amb característiques físiques / químiques
heterogènies que, juntament amb diferents elevacions (de 600 a 1000
m) i exposició al sol, ha donat lloc a "districtes
vitivinícoles" amb sòls i característiques climàtiques
desiguals que produeixen vins amb marcades característiques
organolèptiques.
El nom del vi està dedicat al pare de l'actual propietari Massimiliano Calabretta, el Sr. Massimo, conegut familiarment com 'Gaio'.
Una altre fantasia Triple A.
SENSE D.O. - RANDAZZO - ETNA
Calabretta Azienda Vinicola
Monovarietal de Nerello Mascalese amb una criança en bótes de roure i dipòsits d'acer i uns mesos en ampolla.
A la vista color vermell robí amb rivet lila clar, de capa mitja-baixa i llàgrima fina, net i brillant.
Al nas el defineixen dues paraules per
sobre de tot, mineral i afruitat, la fruita és fresca i viva, gerds
i maduixes silvestres amb notes terroses, com acabades de collir,
notes florals de violetes i espígol sec, espècies com el pebre i el
clau i una intensa mineralitat amb aromes de fumats.
A la boca és sucós i lleuger, picant
i espurnejant, quelcom de carbònic residual que li dona el toc
interessant, és un vi molt fresc, amb una acidesa mineral molt
marcada, tanins fins i sedosos fruita intensa i una persistència
fosca, fumada i un final molt llarg.
El preu a botiga uns 15 euros molt ben invertits, naturalment.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada