HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Sauvella 2011

PURA FRUITA DE LA TERRA FERMA.

Abans d'anar a dinar i després d'haver parat a Ponts a esmorzar, arribem a Orcau, una petita població a uns 10 kilòmetres de Tremp, quan dic petita vull dir petita, petita, només compta amb 20 habitants, el poble està ben custodiat per un castell a dalt d'un turó situat a 887 metres, el Castell d'Orcau, que fou origen i seu de la baronia d'Orcau, uns dels més importants de tot el Pallars Jussà. Bé, després d'aquesta petita introducció, continuem a lo que anàvem, allà ens espera el propietari del Celler Sauvella, en Jeroen, un xicot holandès, que fa uns anys va decidir instal.lar-se amb la seva família en aquestes fantàstiques terres de Lleida i començar una nova aventura dins el món vitivinícola.
Des de dins el poble, agafem un camí direcció Montesquiu, a pocs metres arribem al celler de'n Jeroen, allà ens fa una breu explicació de la seva història i de l'elaboració dels seus vins, mentre ens mostra les diferents etapes per las que passa la elaboració i la criança. Tornem al poble tot passejant, fa un dia fantàstic de primavera, enmig d'una conversa molt interessant amb en Jeroen sobre la zona i els seus vins.
Ens dirigim a una casa enmig del poble on en Jeroen i té un petit celler-botiga, allà fem el tast i ens decidim per comprar unes quantes ampolles.
Ha estat un matí genial, gràcies Jeroen!


                                                        Orcau

                                          Castell d'Orcau

                                            celler-botiga Sauvella

                                           En Jeroen i en Ramon  

DO. COSTERS DEL SEGRE.
Celler Sauvella.
monovarietal de Sumoll, sinó recordo malament, i sense criança en barriques, només inox.
A la vista color vermell robí intens amb el rivet lilós, molt net i brillant i bonica llàgrima.
Al nas, és fruita fresca, gerds, nabius, maduixes, mores i amb algun record d'herbes aromàtiques, un vi molt fresc amb bona acidesa, balsàmic, bona expressió del terrer amb un toc mineral de fons.
A la boca, entrada sedosa, elegant, marcada per la fruita fresca, tanins integrats amb un punt de dolçor, persistent i amb un final mig. Un vi que vol expressar al màxim les terres de les que prové, nu, sincer.
Amb el temps se'n parlarà.


El preu directe de fàbrica, 9,50 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada