HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Riedel o Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.



dilluns, 8 de juliol de 2013

La Vieille Ferme 2012

FRESC I DIVERTIT.

Anyada del 73.
Copatge de diverses varietats de les terres de Lleida i d'altres del Pla de Bages i amb una criança de 40 anys  envoltat de bona companyia i grans sensacions.
A la vista color cirera picota molt madura, quasi negra amb rivet marronós de capa molt alta i llàgrima poc present, net i poc brillant.
Al nas, gran intensitat aromàtica, destacant per sobre de tot l'amor pels que l'envolten, encara que no ho demostri, pinzellades dolces i fresques d'alegria, les dolces molt subtils, tot sobre un immens fons molt natural, autèntic i sincer. Complex, però tot un plaer si saps com gaudir-lo.
A la boca, és potent, intens, un pel tancat, però a mesura que s'obre expressa tot el que porta a dins, capaç de donar-ho tot, encara que a vegades, no acaba d'obrir-se, paciència tots, dolç de vegades, licorós, amb els records ja trobats al nas, bona acidesa, i uns tanins molt marcats, astringents, esquerp de vegades, segurament li falta un pel de criança, podríem dir que evolucionarà bé ens les pròxims anys. Això és el que molta gent espera.

Una gran anyada!!
El preu, uns no el voldrien ni regalat i d'altres pagarien el que fos per tenir-lo...


Ara sí, el vi del Dissabte.

AOC. VENTOUX - VALLÉE DU RHÔNE - FRANCE
Celler La Viellie Ferme.
Cupatge de Carinyena, Cinsault, Garnatxa i Syrah amb una criança de 10 mesos en bótes de roure francès.
A la vista, vibrant i intens color cirera picota, de capa mitja alta amb rivet lilós, net i brillant
Al nas, pren protagonisme la fruita, sobretot vermella, madura, gerds, mores, cireres, groselles, records especiats i pocs torrats, quasi bé imperceptibles, sensació de frescor.
A la boca és fresc, molt fresc, entrada suau, amb la fruita com a protagonista, acidesa correcte i sense tanicitat, sensacions especiades dolces i una bona persitència i final llarg.
Un vi molt fresc i divertit, sense complicacions ideal per les nits d'estiu.

El preu uns 6 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada