HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Riedel o Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.



dilluns, 29 de juliol de 2013

Muscat 2012

PERFUM FRESC D'ESTIU.

Continuem per terres Empordaneses, i avui toca sopar a uns dels restaurants estrella de la zona. Aquest és el preferit de les nenes de la casa. Cada any, i ja en fa més de deu, és parada obligada durant el mes de Juliol, i és que la qualitat preu és fantàstica, de lo millor de la zona.
Escamarlanets, gamba de Palamós, calamars romana, cloïsses al vi blanc, musclos a la marinera, ostres, brandada de bacallà..., i avui ho regarem amb un Muscat 2012 de Sumarroca!.
Tothom content i feliç, que més es pot demanar???.


D.O. PENEDÈS.
Bodegues Sumarroca.
Monovarietal de Muscat.
A la vista color groc palla molt pàl.lid amb alguns reflexes verdosos, net i brillant.
Al nas, caràcter varietal, molt perfumat, floral, afruitat, records de préssec i fruits dolços com el lichis i el mateix raïm.
A la boca és fresc i afruitat, sec, fàcil, divertit i molt agradable, bona persistència.
Sense complexitats però interessant.



El preu sobre els 7 euros i al restaurant 13 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada