HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



1780 2006

SERIÓS.

Apurant les últimes hores de Setmana Santa i com no podia ser d'altre manera envoltat de la família. Avui tinc una d'aquelles sensacions agredolça, semblant a la de cada diumenge però aquesta vegada, una mica més accentuada, doblement accentuada!!, segurament degut als darrers dies tant fantàstics. Bàsicament el que em passa és que m'envolta una bonica sensació de felicitat maridada per una angoixa penetrant de recordar que demà ja tornem a ser Dilluns, bé, en aquest cas Dimarts i l'únic que em consola és pensar que la setmana es presenta més curta de lo normal. Però intentaré no pensar-hi i centrar-me en el bonic dia d'avui, la companyia i el bon beure.


D.O. COSTERS DEL SEGRE.
Celler Castell del Remei.
Cupatge de Cabernet Sauvignon, Ull de llebre, Garnatxa, Merlot i Sirà amb una criança 18 mesos en bótes de roure francès i americà i un mínim de 24 mesos en ampolla.
A la vista color cirera amb tonalitats marronoses i rivet granatós amb llàgrima densa i abundant que tinta la copa, net i brillant.
Al nas és intens i molt balsàmic, pinassa, records especiats, pebre, tocs mentolats i fumats amb la fruita negra i vermella madura licorosa i uns subtils aromes de fruits secs, panses, prunes, de fons uns torrats agradables que evolucionen cap  a uns intensos torrefactes, cafè, cacau.
A la boca és potent amb molt volum i d'intens recorregut, amb bona amplitud, sedós, amb bona acidesa i uns tanins amplis, intensos i madurs, post gust especiat i torrefacte amb un final amarg llarg i de bona persistència.


Que tingueu una feliç dia de la Mona i ja pensant en Sant Jordi.


El preu segons el Patriarca, uns 22 euros.
Salut i Llibertat!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada