HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Mineral 2012

L'ALTRE CARA.

Dinar de comiat, però sense cap mena de tristesa, tot al contrari, amb molta alegria i desitjant que l'estada a l'Orient sigui fantàstica i que gaudiu d'uns dies de treball i d'oci de la millor manera possible. La millor manera d'acomiadar-vos, com sempre, un bon dinar i un bon vi, l'excusa perfecte, si és que cal excusa. La llàstima és que aquest any no ens podreu acompanyar a Falset, haurem d'esperar a l'any que ve, el que si està clar és que jo no m´ho perdré per res del món, ja faré fotos i us ho explicaré.
Bon viatge família i salut!


D.O. MONTSANT.
Celler Cara Nord.
Cupatge de Carinyena i Garnatxa amb una criança de 6 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color cirera picota amb rivet violaci de capa mitja amb llàgrima fina que tinta lleugerament la copa, net i brillant.
Al nas és fresc, amb la fruita vermella en primer pla, gerds, maduixes, agradables records a llaminadures, tocs especiats, mentolats, aromes florals i uns subtils torrats amb records a ametlles torrades i un agradable fons mineral, terra mullada i torrefactes, cafè.
A la boca és llaminer i fresc, divertit, de pas lleuger amb una bona acidesa, tanins presents però agradables, afruitat i mineral, intens, de bona persistència i post gust torrat amb final força llarg.


Avui em gaudit molt amb aquesta ampolla.


El preu a botiga 11 euros i al restaurant 15 euros, molt satisfet.

1 comentari:

  1. Sort en tenim de que a Catalunya les muntanyes tenen dos cares, una de bona i una altra de millor!

    ResponElimina