HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Riedel o Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.



dilluns, 28 d’abril de 2014

El Sagal 2013

LA NOVETAT.

Un sopar únic en petit comitè en un nou restaurant molt a prop de Manresa, ha estat una molt, molt agradable sorpresa, l'ambient, el lloc, el menjar, el servei, el vi.., tot ha estat perfecte, un d'aquells llocs que de segur repetirem. Un sopar amb tant bona companyia i en un lloc tant agradable i acollidor, és mereixa una bona novetat de la nostra DO, el Sagal ha estat el quart convidat a la taula aquesta nit, i ens ha sorprès gratament, malgrat la seva joventut, un bon toc de seny i seriositat.


D.O. PLA DE BAGES.
Collbaix Celler el Molí
Cupatge de Merlot i Cabernet Franc sense criança en fusta.
A la vista bonic i molt intens color vermell robí amb rivet violaci de capa mitja-alta i densa llàgrima que tinta la copa, net i brillant.
Al nas aromes molt intensos i penetrants, fruita vermella madura, aromes vegetals, pebrot verd, subtils florals, molt balsàmic i records de bosc de pins (caminant pels fantàstics senders del Bages, entre les obagues).
A la boca és juvenil, fresc, descarat, àgil, molt llaminer i de bona acidesa, molt agradable i fàcil de beure, tanins marcats, agradables, intens i potent amb bona persistència i un final amb un toc amarg.
D'aquest Sagal se'n parlarà.


El preu al restaurant 12 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada