HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



El Senat del Montsant 2013

HOMENATGE.

Quan cau la tarda, els "senadors" es reuneixen al bar del poble. Anècdotes, records, velles històries i un coneixement del terreny al mil.límetre. Ho saben tot del Samsó, dominen la Garnatxa i el Syrah no té secrets per a ells. Acumulen 243 anys d'experiència però el cor és jove i la mirada, més viva que mai.
Són l'ànima de les nostres vinyes, les estimen com ningú.

Aquest és l'escrit que figura en la contra-etiqueta d'aquesta ampolla que conté un xic de la cultura, la tradició i l'ànima d'una regió i una terra que estima i entén la vinya. Un petit homenatge a la bona gent.

Som fora amb la família, però som en un lloc que ens sentim com a casa i on ens tracten com la família, res millor per gaudir de tot el que ens aporta l'entorn.


D.O. MONTSANT.
Celler 7 Magnífics.
Cupatge de Samsó, Garnatxa i Syrah amb una criança de 8 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color vermell cirera amb el rivet lilós de capa mitja-alta amb una llàgrima densa i abundant, net i brillant.
Al nas d'entrada notes de reducció, com diria algú que conec, tufa una mica, necessita airejar-se, al cap d'una estona, apareixen les notes de sotabosc, terra mullada, olivada, regalèssia, i les notes de la fruita molt madura, melmelada de prunes, balsàmic, espècies com el pebre i la subtil vainilla, matisos làctics i agradables torrefactes.
A la boca és agradable, suau. és llaminer i força untuós, records de la fruita madura i la regalèssia, amb una bona acidesa i uns tanins suaus i ben integrats, notes minerals, amb un agradable fons làctic i torrefacte, recordant al cafè amb llet, bona persistència i final correcte amb un punt amarg.





El preu uns 11-12 euros, al restaurant uns 14 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada