HISTÒRIES MÀGIQUES ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un gran apassionat al vi, d'una persona senzilla, que amb el pas del temps, la maduresa i el seny, ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que molts intenten complicar-ho amb molt d'elitisme i esnobisme, però en el fons, un món planer. Un món per compartir les sensacions i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més, i on el més important és saber gaudir-ho intentant evitar els condicionants externs, tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més.

Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto.

Aquesta és la visió d'un consumidor, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, que pot expressar el que li aporta sense haver de donar ni punts ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona, que és el vi. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar el vi, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.dijous, 21 de maig de 2015

Elios 2013

QUAN SURT EL SOL.

Sec sota el porxo vell a aixopluc de l'aiguat que cau i a la terra el tempir fa bona olor. Veig que un tros més enllà un veí treu el cap, s'ho mira, somriu i em veu i ens saludem. Plou per tot arreu sense distingir quin camp és de qui. Sembla que està a punt d'afluixar i la natura la feina atura i l'ocellam desvetlla el camp i certifica que el cel s'estripa. Quan surt el sol surt per tothom sense preguntes ni privilegis, així de natural és la societat que pretenem. Nits a la llar de foc explicant contes als menuts que havíem sentit a l'avi allà mateix.
Ve el veí a fer el cafè i diu que es veu que hi ha nous veïns d'una terra llunyana que ara és un erm. El vent de migjorn que va fer ahir els ha dut fins aquí. A l'endemà els anirem a donar la benvinguda, i si cal ajuda, per fer a poc a poc una llar de foc on contar rondalles a la canalla.
Sec sota el porxo vell a aixopluc de l'aiguat que cau, aquesta terra és nostra però el món és de tots.

Brams.


D.O.Q. PRIORAT.
Celler Costers del Priorat.
Cupatge de Garnatxa, Carinyena, Cabernet Sauvignon i Syrah amb una criança de 10 mesos en bótes de roure francès i 3 mesos en ampolla.
A la vista color cirera picota fosc de capa alta i rivet lilós, amb llàgrima abundant i lenta, net i brillant.
Al nas és molt viu amb bona expressivitat aromàtica, fruita negra i vermella madura, maduixes, gerds, prunes, agradables notes florals, violetes, espígol, especiat, vainilla i records torrefactes, caramel. Força llaminer.
A la boca és de potència controlada, càlid, intens però suau, llaminer, amb molta fruita, acidesa justa i uns tanins integrats, fins i dolços, bona persistència i final força llarg.
Un més a tenir en compte.


Cada cop que decidim obrir una ampolla amb els nostres, és quan surt el sol.


El preu a botiga 7-8 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada